Followers

Follow by Email

Sunday, January 22, 2012

PERJUANGAN..

Assalamualaikum.. Terpanggil sekali lagi utk mencoret satu lagi kisah yg tercalit dlm memori Januari 2012.. Pernah beberapa kali, beberapa org yg pnh memberitahu, "wan, terbyg nnt mcm mne lah klu ko yg jd perdana menteri".. Bukan sahaja drpd rakan, shabat, malah pnh juga guru2 aku yg mengungkap perkara yg sama.. Allah, pada awalnya, aku sekadar ketawa, memandangkan perkara ini seolah2 mustahil utk dicapai.. Namun sejak akhir2 ini, azam bertambah kuat utk menggalas sebuah tanggungjawab yg mungkin jauh bara dari api.. Perdana menteri? tugasan yg sgt besar utk dipikul, sgt sukar utk digalas.. Walau bagaimanapun, oleh kerana minat dalm politik dan pengucapan awam, terfkir sejenak, apa salahnya kalau aku memasang niat utk menuju ke arah itu? Oleh kerana itu, aku cube utk memperbaiki diri dari segenap sudut melalui sekrg.. Ad pihak yg cuba gelak atas tindak tanduk aku ini, bg mereka, PERDANA MENTERI? wow, besar sgt cita2 tuh.. Ya, mmg benar, tapi apa salahnya mencuba? Lagipun, penambahbaikan diri itu perlu walaupun bukan utk menjd PM.. Plg tidak, memperbaiki diri sbg persediaan meninggalkan dunia yg hny bersifat sementara ini..

Jumaat yg lepas (20/1/12), aku dan rakan2 yg lain ke KLCC ats satu sbb, berjumpa dan berkenalan dgn rakan2 dari kolej n univerisiti lain yg mempunyai cita2 yg sama - mengubah yg salah dan memajukan yg benar.. rsenye xperlulah aku bercerita panjang berkenaan hal ini, kerana ianya masih di peringkat pengukuhan.. Bila tiba masenya, akn aku ceritakan pada semua.. be4 that, TQ to CIK AIDA HASSAN for the keropok.. hehe.. dlm kete tersgt lh lapar, keropok tu berapa saat je lesap dh.. hehe.. n tq juga kepada AIMAN n PIDOT yg menemani aku from masjid ke blik dalam keadaan yg sgt xselesa sbb sakit yg teramat di bahagian perut.. Aiman, tq sbb papah aku wlupun aku rse mcm aku yg papah ko.. haha.. ok continue.. Maka pada hari tersebut, kami mulakn dgn sesi taa'ruf.. Kagum aku melihat rakan2 apabila mereka bercerita mengenai kisah hidup dan perjuangan mereka.. Sungguh jelas dan jitu.. Yg membuatkan aku terharu adalah kepercayaan mereka terhadap aku dlm memimpin mereka ke arah misi yg sama.. AMAN, tq so much.. Malah ada antara mereka, ABDUL AFIQ @ APEK, yg menggelar aku the next DR MAHATHIR, sungguh, itu merupakan suatu gelaran yg sgt besar utk digalas.. Siapalah aku hendak disamakn dgn TUN, apa2 pun, beliau adalah antara idola yg menjd inspirasi hidup ini.. n so the session went well.. We talked, we discussed on certain issues, n we planned what is going to happen to all of us.. Yg best, we laughed n really did enjoy ourselves.. TQ kepada NUR AZRE sbb belanja minum n makan ABC.. hehe.. Nthen, we went to KINOKUNIYA.. Plannye nk beli buku A-level, tp last2 since buku a-level sold out, so bli lah buku lain.. hehe.. owh yea, TQ SO MUCH TO THE GOVERNMENT for the voucher.. Wlupun ramai yg memperlekeh usaha ini, for me, im so thankful, at least, buku yg aku nk bli selama ni, dh pun terbeli.. tq again :-) However, msih lagi sedih sbb xjumpa buku a-level tuh.. puas mencari di MINERVA, PUSTAKA MUKMIN, MPH, POPULAR, BORDERS, sumenye xd.. xtau lah mne nk cri ag.. Crita hari jumaat xhbs lagi.. hehe, n so pas solat maghrib, kiteorg dinner rmai2 kat KLCC.. HAVOC kowt.. lama dh aku xhappy mcm ni.. gelak tawa, bercerita, sungguh menceriakan hati.. SCANDAL baru antara syam ngan azre pun berjaya dirancakkan.. haha, comel btol tgk dorg dua tuh.. haha.. Mse dalam lrt menuju ke KELANA JAYA, kiteorg lh yg plg bising dlm tren.. hbs sume pndg.. CREDIT to SOL, APAI, AIMAN, APEK, AMAN, ZUL, SYAM n AZRE.. Really guys, it was superbly fun!

SABTU (21/1/12).. Hang out lagi.. but this time, ngan rakan2 skolah lama plak.. asalnya bertujuan utk cari buku, tp buku nye xpun diketemukan.. so kiteorg borak2 lah, mkn2 kn kopitiam, then bleh plak pergi tutti fruitti n secret recipe perhabis duit.. but still, it was memorable.. AHAD (22/1/12), teman parents g KLANG, since my mom wanted to buy sari.. n there, rmai org yg from INDIA berniaga kat kat situ.. They cant speak our languange, n so, we tried to use english.. You know, their accent is a bit different compared to us , n i found it really adorable.. N yea, their skin are fairer than most of us.. Ni yg bg semangat kuat nk ke MANIPAL ni.. hehe.. kidding.. LITTLE INDIA kat klang sgt best.. u can see their culture, n i am really proud to be able to see all of this just by being a MALAYSIAN.. :-) Then malam, went to kedai mamak to meet ILHAM MULYA.. sungguh lama xketemu.. cume kali ni, our conversation was a bit serious.. N yea again, i am so glad to hav these kind of ppl in my life.. they support me, they teach me the meaning of life, n they make me grow stronger every single day.. No matter what i do, they will always cheer me up.. N they trust me, that is the most important thing in any kind of relationship.. Am told me, "xkish lah apa pun yg abg bwat, plz let me get involve in ur 'kepimpinan', at least am ad sumbang something utk abg" haha, tq so much bro for having that kind of trust in me.. To AFIQAH ZULKIFLI, not to forget, hehe, tq so much for all those words which really mean something to me.. Those kind of words make me realize how friendship should really works.. n seriously, those words make me stronger.. tq so much..


InsyaAllah i'll try to change my life towards becoming a better person, to serve my religion, my race, my people, n my nation.. For those who r watching, please bear with me as i'll try my best to pursue my ambition of becoming 'someone' for Islam, for Malaysians, n for the world.. InsyaAllah.. :-)

No comments: